Loading icon

גלו כיצד למקסם את טווח ההגעה שלכם בפייסבוק.

Share:

חשיבות הרשתות החברתיות בקידום העסק שלנו
כיום כל בעלי העסקים כבר מבינים שעל מנת למתג את עצמנו עלינו להפוך את פרסום המדיה החברתית לחלק חיוני באסטרטגיית השיווק הדיגיטלי שלנו. המדיה החברתית הפכה למרחב הווירטואלי המשפיע והחשוב ביותר שבו הפלטפורמות לא משמשות רק לרשתות חברתיות אלא הם גם דרך נהדרת לפרסם דיגיטלית את העסק ואת המוצרים שלנו.
עם זאת, בדומה לכל שאר פתרונות השיווק הדיגיטלי, הדבר מביא לאתגר משלו. רשתות המדיה החברתית צומחות ומתפתחות כל הזמן, כך שזה יכול להיות קשה לעמוד בקצב המגמות והשינויים הכרוכים בכך. אחת ההחלטות הראשונות שאנחנו צריכים לשקול היא כיצד לנהל אופטימיזציה אפקטיבית לדף העסקי שלנו בתחום האורגני ובאילו מקרים הקידום האורגני בפייסבוק הופך לפחות אפקטיבי, שהרי המסקנה היא שעל מנת לקדם את העסק שלנו ולהשיג המרות עלינו לפרסם את עצמנו בתשלום.
כוחם של הפלטפורמות החברתיות ראוי לשבח, עם מספר עצום של משתמשים מקוונים, שהם כמעט 59% מאוכלוסיית העולם, אסור לנו, למשווקים להחמיץ את הסיכוי שלנו לשווק ברשתות אלה.
פייסבוק לדוגמה, היא הפלטפורמה החברתית הגדולה ביותר בעולם, עם שבעה מתוך עשרה מבוגרים המשתמשים בפלטפורמה החברתית הפופולרית, ניתנת לנו האפשרות לפרסם למאגר עצום של לקוחות פוטנציאליים.

אבל כשמדובר בשיווק פייסבוק אורגני לעומת בתשלום, פה מתחיל הבלבול והבלגן בחשיבה שלנו... האם כדאי להקפיד על פרסום אורגני ? ואם כן, האם פרסום אורגני עדיין עובד במקרה של קידום פוסטים בפייסבוק כמו בשלבים ההתחלתיים של חדירת הפלטפורמה החברתית לחיינו? או כדאי להסתעף ולהשקיע בפרסום בפייסבוק בתשלום לצד ניהול אופטימיזציה אורגנית יעילה.

קבל את התשובות לכל שאלות הפרסום שלך בפייסבוק מאמר זה, פרסום אורגני בפייסבוק או פרסום בתשלום: מה ההבדל?

קידום "אורגני" בפייסבוק
הפלטפורמה החברתית הגדולה ביותר בעולם פייסבוק, משנה כל תקופה מסוימת חלקים גדולים ומשמעותיים באלגוריתם שלה מה שמוביל לפחות חשיפה אורגנית ויש אף הטוענים שפייסבוק מצמצמת את אחוזי החשיפה של הדפים העסקיים במיוחד, על מנת לגרום לנו, לבעלי דפים עסקיים לקדם את עצמנו בתשלום.
פייסבוק משתמשת ביותר מ -100,000 גורמים שונים השוקלים מה "צץ" בניוזפיד של כל משתמש.
מספר גבוה של אוהדים לדף העסקי שלנו אינו מבטיח בהכרח חשיפה, פוסט שנפרסם בעמוד העסקי שלנו ולא נקדם אותו בתשלום, יגיע רק ל-5%-8% מאוהדים שלנו, מה שאומר שבמידה ולא נעשה קידום ממומן, לא נוכל להשיג המרות.
על קהל האוהדים שלנו להיות אקטיביים ולבקר יותר את הדף העסקי שלנו על מנת שיהיו חשופים יותר לתכנים שנפרסם בדף, אומנם מנגד, יותר מ-94% מהאוהדים שעשו לייק לדף שלנו לא חוזרים כלל לבקר את הדף יותר.
בל גם לא נשכח את הצד הפיננסי. פייסבוק היא העסק הרווחי והנסחר ביותר בבורסה. ישנם יותר מ -18 מיליון עמודים עסקיים אשר מתחרים על תשומת לב המשתמשים. צמצום הטווח האורגני מניע אותנו העסקים להשקיע יותר בפוסטים ובתוכן מודעות ממומנים. מעניין כי ירידת טווח ההגעה של פייסבוק נערמה מול עליית מחיר המניות בפייסבוק בשנת 2014.


אז איך בכל זאת נכין לימונדה מהלימונים שפייסבוק מציעה לנו ?


● הטמיעו את הפוסטים שלכם בפייסבוק - פייסבוק אולי מצמצמת את ההגעה האורגנית לכל אחד בפלטפורמה שלהם, אבל אם יש לנו בלוג אז יש לנו קהל שהם לא יכולים לגעת בו. זה נכון במיוחד אם אנחנו מגרפים תנועה רבה עם שיווק התוכן שלנו, שפרו את טווח ההגעה שלכם על ידי שילוב שיווק התוכן של הבלוג שלכם עם התוכן בפייסבוק. בעזרת הטמעת המאמרים של הבלוג שלנו בדף הפייסבוק או הפוך (ע''י הטמעת הפוסטים של דף הפייסבוק בבלוג) אנחנו יכולים לספק הרבה יותר נראות לתוכן שאנחנו באמת רוצים לקדם. זוהי דרך נהדרת למשוך משתמשים חדשים כמו גם לשפר את טווח ההגעה והמעורבות שלנו ושל האוהדים שלנו.

● האוהדים שלנו "משוגעים" על סוג תוכן מסוים במיוחד - שקיפות. אנשים אוהבים שקיפות. שקיפות היא כלי מעורבות רב עוצמה משום שהיא מראה לקהל שלנו מה קורה מאחורי הקלעים. להיות שקוף זה קל ואמיתי ויש דרך שאנחנו יכולים לעשות זאת בצורה טובה וכנה, פרסמו משהו אישי ומעניין שמראה את הגורם האנושי שמאחורי המותג שלכם. טובי המשווקים כיום יודעים כי העוקבים שלהם רוצים שקיפות. ז'אן קלוד ואן דאם לדוגמה עושה לייבים של החיים האישיים שלו בקביעות, באחד הלייבים שלו צילם את עצמו ואת אמו שותים יין ומפזזים לצלילי המוזיקה בקאריביים לצד אמו בת ה- 85. כשרצה לסיים את השידור, ואן דאם גילה שהוא לא יודע איך עושים זאת, וביקש עזרה מחבר שישב איתם בשולחן, כששאל את החבר על מה ללחוץ כדי לסיים את הלייב, החבר הנחה אותו כיצד לעשות זאת אך הכוכב שלנו ואן דאם, עשה רושם כי הוא מפקפק בתשובתו. זה הוביל לחצי דקה נוספת של התלבטות - עד שהתברר שהחבר צדק. טוב, אולי ואן דאם הוא לא אחד מטובי המשווקים שידע הפייסבוק, אבל 17.5M אוהדים אינם טועים. אז נכון, ואן דאם הוא סלבריטאי, אבל זה לא בהכרח אומר שאתם לא יכולים לקבל את אותו סוג של הרמה בהישג יד ומעורבות מנקיטת אותה גישה לשקיפות, אמיתיות, כנות והסברה עם האוהדים שלך.

● גלו את הזמן הטוב ביותר לפרסום התוכן שלנו- יש כמות אדירה של נתונים על הזמנים הטובים ביותר ביום לפרסם בפייסבוק. לא רק לעקוב אחר הנתונים ולעשות את מה שהעדר עושה. הקהל שלנו הוא הקהל שלנו, וכמו שכולם שונים זה מזה בנפרד, הם גם שונים מענף לתעשייה. על מנת לגלות מה הוא הזמן הטוב ביותר לפרסום עבור הקהל שלנו עלינו לפרסם בשעות "חופשיות" ולא בשעות "השיא" כאשר הרבה יותר משתמשים לא מקוונים. כשאין הרבה שיתוף עם הקהל שלנו, לפוסטים שלנו יש סיכוי גבוה יותר לצוץ בפיד של האוהדים שלנו שלנו ולבלוט

● בנו מעורבות - על ידי שאלת האוהדים שלכם שאלות. אחת המטרות שלנו עם פייסבוק היא בניית קהילת עוקבים שמאכילה זה את זה, מדברת איתנו חזרה, משתפת וממשיכה להיות מעורבת. אסטרטגיה נהדרת להשיג זאת היא לשאול אותם שאלות מרתקות, ככל שנהיה מעורבים יותר בדיונים ונגיב לתכנים / פוסטים וניצור דיונים מעניינים כך נגדיל את הסיכויים לדף העסקי שלנו להיחשף יותר. אל תזרקו קישורים, אל תקדמו כלום, ואל תנסו אפילו להוסיף לו ערך נוסף. פשוט שאלו שאלה. כל לקוח רוצה שישמעו אותו. תנו להם. אתם יכולים לבקש מהאוהדים שלכם לשתף את ההעדפות שלהם, התוכניות שלהם, הזיכרונות שיש להם, מטרות, הישגים ועוד. כשנסטלה ביקשו מהאוהדים שלהם לתאר את הרגע בו פתחו חבילת ממתקים של נסטלה, הם הגיעו להישג יד עצום. פשוט, פוסט טקסט פשוט. זכרו, עלינו לשמור על צורת תקשורת סופר פשוטה וקלה לעיכול. ככל שנקבל יותר תגובות, כך טווח ההגעה לפוסטים שלנו יהיה גבוה.

● וודאו שאתם מגיבים לתגובות - אנחנו עושים כמות עצומה של עבודה בבניית בסיס אוהדים, שיתוף תוכן וגידול המותג שלנו ברשתות החברתיות. עד כדי כך שיש לנו קהל שלוקח זמן מהיום העמוס שלו להגיב לדף שלנו.אז לא נשיב לתגובות שלהם ? זה משהו שאני רואה לא הגיוני בעיניי. אלה אוהדים נאמנים של 100% שמתחברים אלינו והם בהחלט מקווים לתגובה. זה גורם להם להרגיש בעלי ערך וזה מאמת את העניין שלהם בנו, תגובה אפסה פירושה שאנחנו אומרים להם שהם לא שווים את הזמן שלנו. חוסר תגובה יכולה ליצור שרשרת שבה משתמשים אחרים לא יראו אותנו עונים, אז למה שהם יטרחו כלל להגיב.



● אל תשליכו שיטות עבודה מומלצות אלו לרוח - לעולם אל תקנו לייקים של פייסבוק. זה בזבוז זמן וכסף. באותו קו אל תשלחו דואר זבל לאוהדים שלכם עם תוכן של קליק - פיתיון או הפצצה של עדכונים חסרי ערך.

● אל תעשו אוטומציה - זכרו שזו פלטפורמה חברתית ועליכם לתת את התפיסה שיש מגע אנושי. שנו את האופי של הפוסטים שאתם מפרסמים, שנו את סוג התוכן שאתם משתפים לקהל האוהדים שלכם והבהירו שאתם לא סתם מוציאים קישורים מתוזמנים לפוסטים בבלוג שלכם.



כמה טיפים של "תורת האל תעשה" ביחסים שלנו עם פייסבוק:

● אל תעשו אוטומציה - זכרו שזו פלטפורמה חברתית ועליכם לתת את התפיסה שיש מגע אנושי. שנו את אופי הפוסטים שאתם מפרסמים לאוהדים שלכם, שנו את סוג התוכן שאתם משתפים לקהל שלכם.
● "אל תקדמו רק" - מובן מאליו שאנחנו לא צריכים לקדם בכבדות את המוצרים והשירותים שלנו. פייסבוק מבוססת במידה רבה על עניין, ולא על כוונה. פעלו לפי כלל 80/20. 80% מהעדכונים שלנו צריכים להיות חברתיים, עם רק 20% קידום מכירות. למרות שגם אז התוכן הקידומי שלנו עדיין צריך להיות יותר נקודת עיסוק במקום למכור משהו.
● אל תשליכו שיטות עבודה מומלצות לרוח - לעולם אל תקנו לייקים של פייסבוק. זה בזבוז זמן וכסף. באותו קו אל תשלחו דואר זבל לעוקבים שלכם עם תוכן של קליק-פיתיון או הפצצה של עדכונים חסרי ערך. האוהדים שלנו זוכרים לנו את זה.
● הבהירו שאתם לא סתם מוציאים קישורים מתוזמנים לפוסטים בבלוג שלכם (במאמר הבא נדסקס על חשיבותו של הבלוג כאמצעי שיווק, מיתוג ובניית קהילה).


ולסיכום,
לצד כל היתרונות של הפלטפורמה החברתית - פייסבוק עבור מיתוג, תדמית ובניית קהל אוהדים עבור העסק שלנו חשוב מאוד שנשמור על ציפיותינו מציאותיות.
כולנו רוצים להגיע לכמה שיותר "אורגני" בפייסבוק, אבל כאשר מייחסים את המושג ''אורגני'' לפלטפורמה החברתית פייסבוק ומשווים אותה לאורגני של אתרי תדמית / בלוגים, ניתן להסיק די בקלות ובלי יותר מדי ידע בשיווק דיגיטלי, שלהגדרה ''שיווק אורגני בפייסבוק'' אין את אותה החשיבות , משקל ויעילות לעומת שיווק אורגני כמו באתרים / בלוגים.

תגים
המשך לעקוב

קבלו דוא"ל שבועי בחינם עם פריצות הדרך, הניתוח והחדשות השיווקיות האחרונות שלנו